Information och uppmaning till besökare under EM-dagarna

IKHP är vackert beläget och kommer ge möjlighet för en härlig EM-arena känsla. Vi önskar också ha en bra resa logistiskt med det antal besökare vi förväntar oss. Därför några tips och uppmaningar kring att ta sig till arenan under tävlingsdagarna.

Vi har torrt och fint väder och parkeringsmöjligheter finns vid arenan men notera de övriga parkeringsmöjligheterna nedan bland annat Huskvarna Centrum och Norrängen för att promenera sista biten! Var ute i god tid, ta gärna cykel eller gå upp för berget från Huskvarna centrum då det såklart väntas mycket folk särskilt under söndagen!

Välkomna att njuta av anläggning, kaffe och mat samt utsikt hela dagarna! Välkomna till Huskvarnaberget och EM 2016!

50 kr kostar parkeringen, det är ingen entréavgift/biljettavgift till EM i övrigt!

Utöver det praktiska nedan ber vi er alltid respektera säkerhetsvakters uppmaningar samt aldrig gå i på banorna annat än vid kontrollerade passager. Föråkare i form av elmotorcykel kommer finnas på banan.

För det första, har du möjlighet att promenera eller ta cykeln till Huskvarnaberget, som Jönköpings- eller Huskvarnabo i synnerhet, så är det såklart det bästa sättet att njuta av att våren äntligen är här.

Notera att Norra Klevaliden som tillfartsväg kommer vara helt avstängd för trafik till arenan, förutom för räddningstjänst, men du kan med fördel promenera eller cykla upp den vägen. Du hittar en karta längst ner med utmärkta punkter för buss/bil/tillfart.

Cykla

Cykel, finns obevakad ställplats vid bilparkeringen, 15×15 meter med stängsel att fästa cykeln i. Tillresta cyklister med cykelställ på bilen, se till att låsa cykeln även på bilen på bästa sätt. Team Sportia kommer ha vissa lås till försäljning men ta med lås för att säkra din cykel.

Avlämning buss

Ni som planerat bussresa i större buss stannar och släpper av publik vid bussvändplats, Smedstorpsgatan 58, 561 35 Huskvarna. Parkering av buss sker sedan på två olika platser;
Kruthusgatan 4, 561 34 Huskvarna.
Stensholmsvägen, 561 39 Huskvarna.

Hämtning av chaufförer, ring 0760-581397.

Såklart kan också ett alternativ att bli avlämnad vid arenan med bil!

Parkera

För att sprida ut parkeringsmöjligheterna och också att efter avslutade tävlingar lämna Huskvarna smidigt rekommenderas också att parkera nere i Huskvarna; Centrum, Norrängen. Se karta för förklaring. En promenad uppför Klevaliden värmer upp dig inför tävlingarna. (För dig med barnvagn lämpar sig parkering på Huskvarnaberget och Egnahem bäst då vägen upp är relativt brant från Norrängen/Centrum).

Från avfart 100, Huskvarna (ner från E4) är det skyltat till arenan men notera platserna ovan för parkering.

Parkering uppe på Huskvarnaberget

Parkering sker på åkermark (gräs). Parkering öppen 08-20.
Kostnad: 50kr/per fordon/dag. (bil+Husvagn: 100kr/per ekipage/dag)

Betalas helst via Swish-nummer: 1233930344 och du anger siffran i meddelanderutan (även möjligt med kontant betalning – ta med jämna pengar).

Ta lokalbuss

Buss 33 tar dig uppför berget från Huskvarna Centrum (Esplanden) till Egnahem där där det är skyltad promenadväg till arenan. Från Jönköping City till Huskvarna tar du busslinje 1 (röd). Även regionsbuss 101 tar dig från Huskvarna Esplanaden (eller Jönköping hållplats Cigarren) till Norrängen, därifrån promenad uppför mot arenan.

Explore the beautiful region

Partners