Söndag 8 maj – Mountainbike-EM´s sista dag – nu kör vi!

Det har varit intensiva dagar på Huskvarnaberget och nu är vi framme vid huvudpunkten. Det är dags för några av världens bästa mountainbikecyklister att göra upp om EM-medaljerna i herr- och damelitklasserna i den olympiska disciplinen, XCO, "Cross-Country Olympic".

Vi sammanfattar några punkter inför söndagens happening, som du såklart inte vill missa!

PHOTO. Anna Jansson
Jenny Rissveds kämpar mot Frei under lördagens XCO.

Söndagen inleds 09:30 med herrarnas (läs mer) (09:30) med hela fyra svenskar, bland annat guld och bronsmedaljörerna från fredagens sprint.

Med ett av de bästa dameliststartfälten någonsin i ett EM (läs mer) fortsätter vi dagen klockan 11:30 (såklart med Alexandra Engen från Bankeryd och Åsa Erlandsson). Sedan ser vi världens bästa mountainbikecyklist, fransmannen Julien Absalon, göra upp mot bland annat sex svenskar i herrelit kl 15.00 (läs mer om moståndet)

Besöksinformation/Parkering läs och kom i tid!

Trial-SM  som extra krydda ser ni Svenska mästerskapen i trial under söndagen, 11.30-14.00 på olika sektioner på Huskvarnaberget. Massa utställare, kaffe, musik och utsikt utlovas.

Schemat

Svenska deltagare 

Internationella profiler

Livesändning om du inte har möjlighet att komma.

XCO =  Cross Country Olympic. Innebär 6-8 varv på en varvbana som är 3-5 km lång.Den enda grenen som körs under OS. Kräver mycket av cyklisterna tekniskt, konditionsmässigt och förmåga både nedför och uppför. Antalet varv bestäms innan och bygger på en totaltid som ska ligga mellan 90 och 105 minuter. Alla (i en klass) startar samtidigt uppställda beroede på sina rankingpoäng. XCO körs under lördagen och söndagen (7-8/5) och är huvudgrenen. Det körs i klasser dam/herr junior, U23 och Elit.

 

 

Explore the beautiful region

Partners